Gebouw

Het gebouw heeft 44 woningen en 24 plekken in de parkeergarage. De appartementen variƫren van twee- tot vierkamerwoningen, de meeste gelijkvloers maar ook een aantal maisonnettes. Alle woningen hebben verder nog een box of schuur. Het gebouw bestaat uit twee delen gescheiden door een smal gangetje en het trappenhuis met de lift. Het gebouw grenst aan een mooi parkje op de oostzijde.

 

Noordzijde

De noordzijde grenst aan een complex van Mitros met huurwoningen. Beneden is de scheiding een gang en vanaf de eerste verdieping een open trappenhuis met een brandtrap, eigendom van Mitros. Mitros heeft de trap beneden afgesloten met hek en de bewoners van de bovenverdiepingen aan de noordzijde van de Apennijnenflat hebben drie sleutels van het hek gekregen.

Op de begane grond aan de noordzijde zijn zes maisonnettes met een tuin. Op de eerste verdieping zijn de bovenverdiepingen van de maisonnettes en drie flats met een balkon aan de straatzijde. Op de tweede verdieping noordzijde zijn aan beide zijden van de gang drie flats met balkons. Op de derde verdieping noordzijde zijn zes flats en op de vierde drie flats, alle met een galerij aan de straatzijde en balkons aan de andere kant. De toegangen tot de brandtrap zijn afgesloten met deuren of hekken.

Zuidzijde

De zuidzijde grenst aan de toegangsweg tot de parkeergarage en daar is een brandtrap, eigendom van de VVE en afgesloten met een hek. De parkeergarage staat tegen de zuidzijde van het gebouw aan en op het dak van de garage zijn daktuinen. Via de brandtrap bereikt men een appartement no. 91 met een daktuin.

Aan de zuidzijde aan de straatkant zijn twee afgesloten portieken. Een geeft toegang tot twee woningen op de begane grond met een tuin aan de straatzijde. Via een trap bereikt men twee bovenwoningen met een daktuin. Het tweede portiek geeft toegang tot een woning op de begane grond met tuin en via een trap twee bovenwoningen met daktuin. Op de eerste verdieping zuidzijde is nog een woning met daktuin en de ingang in het centrale trappenhuis. Op de tweede verdieping zuidzijde zijn drie flats aan de straatzijde en drie flats aan de andere kant met balkons.
Op de derde verdieping zuidzijde zijn drie flats met een galerij aan de straatzijde en balkons aan de andere kant. Op gelijke wijze zijn er op de vierde verdieping twee woningen en verspringt het dak.

In het trappenhuis is de lift met daarboven de liftinstallatie en een ruimte voor destijds de ketels van de blokverwarming.

Boxen

Bij ieder appartement hoort een box. De meeste zijn aan de zuidzijde tussen de portiekwoningen beneden en de garage. Sommige flats hebben een schuurtje met de toegang aan de straat bij de maisonnettes. De maisonnettes hebben een inpandige schuur.

Parkeergarage

In de parkeergarage zijn 24 plaatsen die elk bij een appartement behoren. Voor verhuur van een plek buiten de VVE krijgt men geen toestemming.

Toegankelijkheid

De meeste appartementen zijn gelijkvloers toegankelijk. No. 91 en de bovenwoningen bij de portieken zijn alleen per trap te bereiken. De bovenverdieping van de maisonnettes zijn alleen per trap toegankelijk.