Veelgestelde vragen

Wanneer komt de vuilnisophaaldienst?
Het restafval wordt niet meer opgehaald. U kunt uw vuilniszakken aan het begin of aan het einde van de straat ( afhankelijk van het huisnummer) met uw pasje kwijt. Op donderdag wordt het groente-, fruit- en tuinafval opgehaald. U mag het de bak ’s avonds pas vanaf 21.30u buiten zetten. Flats met een ingang aan de straat hebben ook een papier- en plasticcontainer.

Mijn verwarming doet het niet. Wat moet ik doen?
In eerste instantie is het zinvol uw radiatoren te ontluchten. Kijk ook, of er voldoende water inzit.  Zo nodig vult U het water bij op de wijze die in de handleiding staat. Als uw verwarming dan nog problemen oplevert, gebruik dan het reparatieformulier.

Ik heb last van mijn buren. Wat moet ik doen?
Als het gaat om geluidsoverlast kunt u uw buren wijzen op de afspraak dat er tussen 20:00 ’s avonds en 08:00 ’s morgens geen herrie gemaakt (geklust) mag worden. Uiteraard probeert u het probleem eerst zelf op te lossen in onderling overleg. Vaak komt u er dan wel uit. Mocht het echt hoog oplopen, dan kan het bestuur een bemiddelende rol vervullen. In uiterste geval belt u de politie.

Mag ik verbouwen in mijn huis?
Ja, mits de structuur van de buitenkant intact blijft en er geen dragende delen van het appartement mee zijn gemoeid. Stel dat u bijvoorbeeld een schuifpui zou willen plaatsen dan is hier toestemming voor nodig van de vergadering van Eigenaren. Verder moet alles vakkundig worden uitgevoerd en houd rekening met de verzekeringen.

(naar boven)